SAMEN - Relatiecyclus

START zaterdag 15 oktober 2022


In een intieme groep van 6 tot 10 deelnemers werken we 5 dagen om de twee weken aan

thema's op het gebied van communicatie en relaties.

Met Hans Planje en Tosho KooimansMeer dan ooit werden we in de Corona tijd op onszelf teruggeworpen en konden we onze
dierbaren of niet ontmoeten, of we zaten noodgedwongen op elkaars lip. Nu is het gevaar even geweken, maar dit alles heeft onze relaties vaak verandert en dat heeft voor velen de nodige stress opgelevert.


Hoe ga je om met teveel of te weinig afstand in je relaties? Welke relaties passen niet meer bij je en
aan wat voor nieuwe relaties heb jij behoefte? Hoe beëindig en begin je een relatie? Wat kom je
daarin tegen? En hoe houd je je relaties, met je partner, je familie, vrienden en collega's gezond?


Goede relaties zijn van levensbelang.


Niet alleen als kind, maar ook als volwassene ben je afhankelijk van anderen. En meer dan dat. Je leven krijgt zin in de relaties die je onderhoudt. En het wordt helemaal fijn wanneer de liefde heen en weer stroomt in jouw relaties. 

Alleen zijn is nodig om rust te vinden en diep contact te maken met jezelf. Om daarna weer met alles en iedereen te communiceren. Mooi woord is dat: communiceren. Het geeft aan dat je SAMEN bent.

En je hebt de ander nodig om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen. Onze relaties zijn de spiegels van ons innerlijk. Diegenen die we - bewust of onbewust - aantrekken, laten ons iets zien over onszelf.
De ander dat ben jij.

Natuurlijk hebben we ons hele leven al van alles geleerd over relateren en communiceren. Toch blijkt steeds weer dat we blinde vlekken hebben. Er kunnen dingen grondig verkeerd gaan in relaties. We begrijpen elkaar verkeerd. We zijn niet helemaal eerlijk naar elkaar. De balans in geven en nemen raakt verstoord. We blijven plakken aan relaties die we ontgroeid zijn. We stoppen te weinig energie in belangrijke relaties. Of we trekken foute partners aan. 

Neem afscheid van oude reacties en patronen.


Natuurlijk hebben we ons hele leven al van alles geleerd over relaties en communicatie. We willen
maar al te graag met anderen delen: onze dromen, verwachtingen, hoop, angsten en vreugde. We
willen anderen begrijpen en door anderen begrepen worden. Maar hoe graag we dat ook willen, vaak krijgen we het niet goed voor elkaar.

Een goede, heldere communicatie binnen onze relaties is een van de moeilijkste dingen. Ongemerkt beïnvloeden onuitgesproken verwachtingen, tegen- strijdige signalen, hinderlijke oude patronen, ineffec-tieve boodschappen en emoties onze communicatie met elkaar en al te gemakkelijk lopen we steeds in dezelfde valkuil.


Terugtrekken, aanvallen, zorgen... Neem afscheid van oude patronen


In deze tijd worden we met z'n allen 'opgeschoond'. We komen veel oude zaken tegen met de bedoeling hier afscheid van te nemen, zodat we weer in onze eigen kracht kunnen komen, zelfstandig, autonoom en varend op onze innerlijke autoriteit. Als we dan de ander ontmoeten kunnen we ons in liefde verbinden, gelijkwaardig, op eigen gronding en zonder angst.


Relatiecyclus


SAMEN is voor iedereen die wil werken aan betere relaties starten we in januari 2021 met een nieuwe serie van 5 bijeenkomsten, waarin we aan de slag gaan met het onderzoeken hoe jij omgaat met relaties en communicatie. Met behulp van opstellingen, affirmaties, visualisaties en speciale oefeningen wordt je je bewust van belemmerende patronen, blinde vlekken of onbe-wuste overtuigingen en angsten en kun je deze transformeren. Dit maakt jou krachtiger in je relaties en communicatie.


Het wordt een intensieve groep van minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Wacht niet te lang met je aanmelden, want vol is vol.

De bijeenkomsten worden gehouden in Yogacentrum De Bron in Enschede 


Data: zaterdag 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december


Investering: 545,-  Bij aanmelding voor 1 augustus 2021 geldt een vroegboek korting van 50 euro.


Aanmeldingsprocedure:


Je meldt je eerst aan voor een gratis intakegesprek. Aan de hand daarvan beslis je of je aan deze cyclus mee gaat doen. 


Hans Planje en Tosho Kooimans