het adoptiekind

Het adoptiekindJe echte vader heb je nooit ontmoet. Je komt uit Indonesië en bent op jonge leeftijd geadopteerd door Nederlands ouders. Nu ben je volwassen en nieuwsgierig naar je roots. Wat je vooral wilt weten is wat voor soort man je vader is en waarom hij je moeder en jou destijds verlaten heeft.


We stellen jou op en je biologische vader en moeder. Het is zeer emotioneel voor alle drie. Je moeder is zeer afwijzend naar je biologische vader en jij blijft steeds op grote afstand. Hij wil zich het liefst verstoppen, maar tegelijkertijd voelt hij duidelijk grote liefde voor jou en is hij erg nieuwsgierig naar je.


Pas als je moeder zich terugtrekt durft je vader heel schoorvoetend contact met je te maken door enkele vragen van jou kort te beantwoorden. Hij schaamt zich en daarom blijft hij zo op afstand. Maar de boodschap dat hij van je houdt en jou prachtig vindt komt over en ontroert je. Je vader maakt duidelijk dat de omstandigheden rond jouw geboorte abominabel waren en hij domweg niet wist hoe hij jou een behoorlijk leven kon geven. Dat hij dacht dat jij meer kans zou maken als je naar een weeshuis zou gaan en wellicht geadopteerd kon worden. Dat hij zo blij is nu hij jou ziet en weet dat jij goed terecht bent gekomen.


De schaamte en het verdriet maakt het voor hem onmogelijk om jou te omhelzen, hij moet op afstand blijven. Voor jou is dit oké, de oprechte liefde van jouw vader is veel meer dan jij op had durven hopen. Hiermee sluiten we de familie opstelling af. Alle aanwezigen zijn diep geroerd.