Relatie Opstelling

Relatie Opstelling


Allerlei relaties kunnen onderzocht worden en er wordt een aanzet gegeven om deze relaties te helen of eventueel op een gezonde manier te beëindigen.


Wat houdt een Relatie Opstelling in?Een relatie opstelling laat zien waar je energie verliest door verstrikkingen in jouw relaties.

Het wordt snel helder waar het om gaat. Vaak draait het om loyaliteitsconflicten, afhankelijkheid, verlies, angst, schuld, schaamte en buitensluiting. Tijdens de opstelling en daarna worden deze kwesties opgelost, zodat je weer vrijuit kunt leven.


Wat kun je met deze Opstelling bereiken?


Je krijgt een helder inzicht in de aard van jouw relaties, wat leidt tot acceptatie en onafhankelijkheid. Hierdoor kun je het gevoel terugkrijgen dat je volledig vrij beslissingen kunt nemen. Dat niemand of niets je meer gevangen houdt.

Ook kunnen we de mogelijke gevolgen van verschillende keuzes onderzoeken.

Dit helpt je om betere keuzes te maken.


Opstellingenwerk raakt de kern!Een Opstelling met je partner


Het kan bijzonder verhelderend en helend zijn wanneer je je partner meeneemt naar de opstelling. Vaak is het al genoeg wanneer deze ziet waar jij mee worstel en hier meer begrip voor krijgt. Wanneer de partner zelf ook een opstelling krijgt, dan zien jullie beiden de twee kanten van de medaille. Dit is natuurlijk helemaal ideaal.


In een systeem, waar jij deel van uit maakt,

dienen de onderlinge binding, de ordening

en de balans in geven en nemen in evenwicht te zijn

Thema's


Allerlei uiteenlopende levensvragen rondom

relaties met:


liefdespartner

vriendschappen

kinderen

buren

collega's

leidinggevenden

opdrachtgevers

klanten

overheden

werkzaamheden

woonomgeving
Aanbevolen

litteratuur

Bert Hellinger, de grondlegger van het Systemisch werk, heeft een aantal goede boeken hierover geschreven:


"De verborgen dynamiek van familiebanden"


"Hart tegen hard"


"De kunst van het helpen"Hoe werkt een Relatie Opstelling?


Jij als vraagsteller ervaart een verstoorde balans en brengt dit in om daarmee tot inzicht en eventuele verandering te komen. Een aantal mensen die bij de opstelling aanwezig zijn stellen zich beschikbaar om, aan de hand van de te formuleren kwestie, de plaats van bepaalde thema’s of bepaalde mensen binnen een ruimte in te nemen. De mensen die dit doen noemen we "representanten".

De opsteller begeleidt de opstelling en stelt vragen aan de vraagsteller en aan de representanten.


Eerst wordt jij als vraagsteller door de opsteller kort geïnterviewd. Hierbij wordt er naar feiten over het systeem gevraagd en wordt de kwestie waar je mee zit zo helder mogelijk geformuleerd. Vervolgens worden de representanten door jou als vraagsteller intuïtief in de ruimte opgesteld. Hen wordt gevraagd te letten op veranderingen in het lichaamsgevoel, de emoties en de gedachten. Gedurende de opstelling stelt de opsteller regelmatig vragen op gevoelsniveau aan de representanten. Aan de hand van wat zij ervaren kunnen zij gaandeweg andere posities innemen. Van hieruit geven zij nieuwe informatie.


Jij als vraagsteller krijgt de gelegenheid de opstelling van alle kanten te aanschouwen en kunt daar op reageren. Soms gebeurt dit aan de hand van de vragen die de opsteller jou stelt. Ook kun jij als vraagsteller aan het eind van de opstelling jouw eigen plaats in de opstelling innemen om zo het nieuwe beeld van het systeem te kunnen integreren.Hoofdprincipes


Bij opstellingen gaan we uit van drie hoofdprincipes die gelden binnen het familiesysteem:


Binding = ieder lid van het familiesysteem heeft recht op een plek,

Ordening = men dient op de juiste plek te staan en hier geaccepteerd te worden

Balans = geven en nemen dienen in evenwicht te zijn.


Geen acht slaan op deze wetten levert een krachtenspel op. De spanningen hiervan leiden tot symptomen. De opsteller ondervraagt de representanten, waardoor zowel de krachten die spelen als de symptomen helder kunnen worden. De antwoorden van de representanten en de interventies van de opsteller leiden tot diep inzicht in de oorzaken van de problemen binnen het systeem. Met eenvoudige rituelen en oprechte uitspraken wordt de overtreding van de principes ongedaan gemaakt en komt men weer tot gezonde verhoudingen ofwel een herstelde balans.


Kosten

Een sessie duurt anderhalf uur. Kom je samen met je partner dan zijn de kosten 150 euro, kies je ervoor om een keer alleen te komen dan kost het 135 euro.

Boek je een traject van 3 sessies, alleen of met iemand samen, dan krijg je per keer 15 euro korting.