Wisdom Counsel

Roots & Wings                  T O P C O A C H I N G                         S Y S T E M I S C H  W E R K

Wisdom Counsel


Alle wijsheid zit in jezelf, daar heb je niemand voor nodig. Maar zolang je daar niet zo goed bij kunt, dan is het goed om te rade te gaan bij iemand, die je hierbij wegwijs kan maken.

Is dit alles wat er is?Al sinds mensenheugenis bestaat de vraag, wat de zin is van ons leven. Priesters en filosofen hebben hier antwoorden op gegeven. Deze antwoorden verschillen nogal. Het geestelijk aanbod lijkt wel wat op de spullen in de supermarkt. Je mag zelf kiezen wat je lekker lijkt, of voedzaam of gezond. Er zijn ook veel aanbiedingen tussen, er wordt als klant tenslotte aan je verdiend. Wanneer je goed kijkt is niet alles even kosher.

Toen ik na een grote krisis in mijn leven op zoek ging naar wijsheid en waarheid heb ik het nodige onderzocht. Christendom, Sufisme, Antroposofie, Kaballa, Taoisme en Hinduisme. Omdat ik geen eigen ervaring heb met een Godsbeeld voel ik mij het meest thuis bij Buddisme en Zen. Ook voel ik me verwant met de Griekse filosofen Plato, Socrates en Heraclites en met de Oosterse Lao Tzu. Erg veel heb ik te danken aan de Indiase wijsgeer Osho. Van hem kreeg ik de naam Anutosh Gyanand, wat Sanskriet is voor "tevredenheid en geluk door wijsheid".

Alleen degene die waarneemt bestaat echt:

richt je aandacht op de waarnemer,

niet op de ervaringen

Leraren en Centra


Osho is inmiddels overleden, maar in Nederland zijn momenteel interessante leraren actief.

Veeresh is iemand die therapie en meditatie met elkaar verbindt. Hij heeft een eigen centrum in Egmond aan Zee: de Humaniversity. Ik heb daar ooit langere tijd doorgebracht. Het was intens, uitermate leerzaam en ik heb er veel aan gehad in mijn leven. Met name heb ik er geleerd dat ik tot veel meer in staat ben dan ik denk. En dat mijn bewustzijn onafhankelijk is van mijn lichaam.


Een ander centrum dat ik heb leren waarderen is Findhorn in Schotland. Daar leerde ik mijn intuïtieve en mediamieke gaven kennen. Dit centrum kun je nog bezoeken. Tenslotte ben ik verschillende keren op bezoek geweest in de ashrams van Osho in Rasjneespuram in de U.S.A. en in Poona in India. Ook dit centrum is nog steeds actief.


Van 1989 tot en met 2004 heb ik samen met anderen een meditatie centrum geleid: Stichting Leela in Hengelo. Hier boden we o.a. de meditaties van Osho aan. Ook hebben we hier vele jaren leraren op bezoek gehad die "satsang" gaven, waarbij zij antwoord gaven op alle vragen die gesteld werden. Jan van den Oever is een mysticus uit Leiden. Hij heeft mijn hart gestolen.

Een echte aanrader! Verder veel mensen uit de Advaita Vedanta stroming: Jan van Delden, Hans Laurentius en Philip Renard zijn nog steeds actief. Wil je eens naar één van hen gaan luisteren, dan kun je op www.satsang.nl de agenda bekijken.


Wat betreft het Tibetaanse Buddhisme leer ik nog steeds veel van Robert Hartzema. Hij heeft hele heldere boeken geschreven over de eeuwenoude meditatietechnieken en verbindt deze met de Westerse psycohtherapie.Wisdom counsel sessie


Je kunt een enkele sessie boeken of ervoor kiezen om wat langere tijd door mij begeleid te worden. Prijzen in overleg.

Leraren


Osho


Jan van den Oever


Jan van Delden


Veeresh


Hans Laurentius


Philip RenardCentra


Findhorn Schotland


Poona India


Rajneeshpuram USA


Humaniversity NederlandWat kun je leren?

Het denken temmen

Omgaan met emoties

Zien wat echt is

Het verleden loslaten

Niet meer tobben

Bewuster leven

Omgaan met verlies

Het leven accepteren

Het mysterie zien in alles

Meer liefde voelen

Dankbaar zijn

Tevreden zijn met niets
Het gehele aanbod

06- 4374 1939


Praktijk: Schalkburgerstraat 28 Hengelo Ov.

Atelier: Spiegelstraat 54  Hengelo Ov.


E-mail:  info@roots-and-wings.nl

Schrijf je in voor de mailinglijst

(Kies 1 of meer) - Dit interesseert mij: